Upgrading PS3 HDD

  • Page

    of 9 First / Last

    Previous
  • LordGamma19K 25 Sep 2008 16:32:49 82 posts
    Seen 3 years ago
    Registered 6 years ago
    I found a Seagate Momentus 2,5 SATA-300 250GB HD for 51.30. My question is, will the SATA-300 connect properly to the PS3? Any help would be greatly appreciated.
  • Aretak 25 Sep 2008 16:36:55 10,354 posts
    Seen 10 hours ago
    Registered 12 years ago
    It'll work, but the PS3 doesn't take advantage of the extra speed.
  • LordGamma19K 25 Sep 2008 16:56:47 82 posts
    Seen 3 years ago
    Registered 6 years ago
    It's 5400 rpm. Isn't that the same rpm as the one that comes with the PS3?
  • Aretak 25 Sep 2008 16:58:19 10,354 posts
    Seen 10 hours ago
    Registered 12 years ago
    http://en.wikipedia.org/wiki/Serial_ATA#Throughput
  • LordGamma19K 25 Sep 2008 17:04:11 82 posts
    Seen 3 years ago
    Registered 6 years ago
    Ah hah! Thanks, man. That made things clear.
  • Craven 25 Sep 2008 21:43:16 391 posts
    Seen 2 weeks ago
    Registered 8 years ago
    Post deleted
  • silentsound2000 25 Sep 2008 21:44:19 24 posts
    Seen 2 years ago
    Registered 6 years ago
    I got a Western Digital Scorpio 250GB 2.5 inch Serial ATA (5400rpm) 8MB Cache Hard Disk Drive.
    it all works perfectly.
    The only problem now is.... I seem to have almost filled it with games Mp4s and MP3s !!
  • Aretak 25 Sep 2008 21:46:59 10,354 posts
    Seen 10 hours ago
    Registered 12 years ago
    Craven wrote:
    One other question, when backing it up on to a external HDD, will all the games i downloaded from the PSN be available on the new HDD?
    Of course.
  • Craven 25 Sep 2008 22:11:13 391 posts
    Seen 2 weeks ago
    Registered 8 years ago
    Somebody delete my post?!? :S

    Anyhow i thought that'd be the case, but having not upgraded yet and a friend telling me otherwise i wasn't 100% sure.
  • LordGamma19K 26 Sep 2008 00:11:12 82 posts
    Seen 3 years ago
    Registered 6 years ago
    silentsound2000 wrote:
    I got a Western Digital Scorpio 250GB 2.5 inch Serial ATA (5400rpm) 8MB Cache Hard Disk Drive.
    it all works perfectly.
    The only problem now is.... I seem to have almost filled it with games Mp4s and MP3s !!

    That's alot of Mp4s and Mp3s
  • tonynibbles 26 Sep 2008 01:05:39 2,247 posts
    Seen 4 weeks ago
    Registered 10 years ago
    Im fucked off. Just upgraded my 120Gb 5400rpm to a 320Gb 7200rpm and there is a darn corrupt PS Home installation file on my old one, preventing me from using the backup utility.
    Backup joy here I come...
  • BartonFink 26 Sep 2008 01:09:29 34,935 posts
    Seen 1 hour ago
    Registered 13 years ago
    Definitely going to be in need of an upgrade very soon.
    If Sony start realeasing more stuff via PSN it's going to soon become a necessity.
  • JDub 26 Sep 2008 01:14:28 1,290 posts
    Seen 2 months ago
    Registered 12 years ago
    Yep, gonna need one here as well - Had to delete 4GB of stuff earlier today...only got about 12GB left....okay, not desperate, but getting there.

    Only 12GB!!

    /cries
  • Kokapetl 26 Sep 2008 01:15:52 865 posts
    Seen 6 days ago
    Registered 6 years ago
    I know what you mean. After installing Wipeout earlier I checked how much space I had left on my HD. 6Gb isn't going to get me very far so I think I'll upgrade to a 250Gb next pay day.

    Xbox Live/PS3/Steam - Kokapetl
    3DS - 0903-2865-7239 - Face

  • JDub 26 Sep 2008 01:16:10 1,290 posts
    Seen 2 months ago
    Registered 12 years ago
    Ah, I did buy a LinkStation Live a few months back for the music and video on the PS - 500GB. Run it over WiFi, which is okay, but struggles with HQ HD stuff. Good buy though...for now...
  • BartonFink 26 Sep 2008 01:17:25 34,935 posts
    Seen 1 hour ago
    Registered 13 years ago
    Err I had about 200MB left.
    Scared the bejaysus out of me when only the 100MB lock file downloaded.
    Thought I had lost what I paid for.

    Granted I have Heroes series 2,3 on it at the moment. Must do some house cleaning and move it all to TVersity.
  • JDub 26 Sep 2008 01:19:40 1,290 posts
    Seen 2 months ago
    Registered 12 years ago
    200MB left on what? A DLNA thingy?

    EDIT: Read it again - Shit! 200MB?!? Ouch...
  • shimeehoho 4 Oct 2008 16:54:19 15 posts
    Seen 4 years ago
    Registered 6 years ago
    hi all,

    just ordered a wd scorpio blue 500gb drive for my ps3 (http://www.overclockers.co.uk/showproduct.php?prodid=HD-248-WD&groupid=701&catid=14&subcat=896&name=Western%20Digital%20Scorpio%20Blue%20500GB%205400RPM%20SATA-II%208MB%20Cache%20-%20OEM%20(WD5000BEVT)). my intention is to have a 450gb ps3 and set 50gb to yellow dog linux so i can run programs like vlc player on it.

    a couple of quick questions to any 60gb people who have upgraded

    1) as the european systems use software emulation to do the backwards compatibility (damn you sony) is this transferred ok when you do the 'back up and restore function' on the system menu
    2) do the memory card readers still work ok?

    cheers
  • Flying_Pig 4 Oct 2008 18:11:51 11,004 posts
    Seen 2 hours ago
    Registered 10 years ago
    I'm currently restoring now - I'll let you know when I'm done.
  • shimeehoho 4 Oct 2008 18:30:41 15 posts
    Seen 4 years ago
    Registered 6 years ago
    cheers buddy and good luck!
  • Flying_Pig 4 Oct 2008 19:20:42 11,004 posts
    Seen 2 hours ago
    Registered 10 years ago
    All restored fine - I'm not sure if all my Trophies have made it but they're linked to your PSN ID rather than stored on the HDD so should be OK.

    Everything else seems fine. Pretty straight forward to do actually...
  • Phily50 4 Oct 2008 19:47:42 2,199 posts
    Seen 12 hours ago
    Registered 8 years ago
    I think you have to 'sync' the trophies after you've restored by comparing yours with someone on your friends list.
  • BartonFink 4 Oct 2008 20:04:21 34,935 posts
    Seen 1 hour ago
    Registered 13 years ago
    Post deleted
  • elephant_stone 11 Oct 2008 13:21:38 15 posts
    Seen 1 year ago
    Registered 7 years ago
    I have 320 Gigawatts! I have a Western Digital 320GB 2.5" Laptop Hard Drive SATAII 5400rpm 8MB Cache - OEM from Ebuyer, which set me back a meer 51 (ex VAT).

    Get in!

  • billythekid 11 Oct 2008 14:00:35 11,138 posts
    Seen 47 minutes ago
    Registered 9 years ago
    elephant_stone wrote:
    I have 320 Gigawatts! I have a Western Digital 320GB 2.5" Laptop Hard Drive SATAII 5400rpm 8MB Cache - OEM from Ebuyer, which set me back a meer 51 (ex VAT).

    Get in!


    Exactly what I bought last week!
    And only 6 for next day delivery (saturday as well!)
  • TheBrow 12 Oct 2008 02:40:12 202 posts
    Seen 4 days ago
    Registered 6 years ago
    Fantastic! I've been reading about this whole HDD upgrade and am liking the sound of it very much! Am I right in assuming/presuming that (the (very) act of) changing the existing drive for a bigger one is completely above-board and in no way violates, voids or invalidates the existing PS3 warranties?
  • Aretak 12 Oct 2008 03:03:28 10,354 posts
    Seen 10 hours ago
    Registered 12 years ago
    Nope. The process is even detailed in the instruction manual.
  • TheBrow 13 Oct 2008 17:58:49 202 posts
    Seen 4 days ago
    Registered 6 years ago
    Post deleted
  • TheBrow 13 Oct 2008 18:03:04 202 posts
    Seen 4 days ago
    Registered 6 years ago
    Thanks for that Aretak, I've just looked at the manual and found the instructions for doing this. It all looks surprisingly straightforward.
    (I'm sure if there's a way to mess it up, I'll find it though...)
  • JustMarioBros 14 Oct 2008 05:00:35 2 posts
    Registered 6 years ago
    Exactly how do I back up all the data? I have a SimpleTech external HDD, do i plug it in via USB and save it there?
  • Page

    of 9 First / Last

    Previous
Log in or register to reply