Eurogamer mobile site - ad related performance issue

  • Page

    of 2 First / Last

    Previous
  • MrTomFTW Moderator 4 Apr 2013 11:32:42 38,705 posts
    Seen 15 minutes ago
    Registered 11 years ago
    So for the past couple of weeks or so, I've been swearing away at my phone while trying to browse. Then I realised my phone was still fine when using other sites, texting, using other apps etc. It's literally just EG.

    So I've been doing some investigation, I determined it happens on any browsers I try, and that is the ads at the top of each page that cause the issue.

    If I stop the page from loading before the ad appears I can browse the page just fine. However as soon as the ad, or even the loading place holder thing appears everything slows to a crawl. Scrolling becomes difficult, links are hard to click as they take time to respond and typing is almost impossible. As soon as I close the tab everything is fine again.

    Anyone else having this issue or just me?

    Follow me on Twitter: @MrTom
    Voted by the community "Best mod" 2011, 2012 and 2013.

  • MrTomFTW Moderator 4 Apr 2013 11:34:16 38,705 posts
    Seen 15 minutes ago
    Registered 11 years ago
    Oh and it's got far worse since that Oblivion ad started.

    Follow me on Twitter: @MrTom
    Voted by the community "Best mod" 2011, 2012 and 2013.

  • sharpkiddie Staff 4 Apr 2013 11:39:57 468 posts
    Seen 6 hours ago
    Registered 12 years ago
    Sorry to hear that :(

    Are you browsing the actual mobile version of the site, or either of the HD/portable versions?

    Can I also ask what model of phone you use?
  • spangle Moderator 4 Apr 2013 11:40:42 190 posts
    Seen 6 months ago
    Registered 6 years ago
    Hi Tom!

    What phone / browser combination are you using, and i'll take a look for you.

    Does this behaviour happen on every page you visit or is it limited to just certain pages?
  • sharpkiddie Staff 4 Apr 2013 11:41:30 468 posts
    Seen 6 hours ago
    Registered 12 years ago
    @spangle well volunteered ;-)
  • craigy Staff 4 Apr 2013 11:46:26 7,722 posts
    Seen 1 hour ago
    Registered 8 years ago
    You wait ages for a developer and three turn up at once!
  • Deleted user 4 April 2013 11:47:26
    I reckon he's using a Nokia 8110.
  • Ziz0u 4 Apr 2013 11:48:12 8,495 posts
    Seen 21 minutes ago
    Registered 5 years ago
    I feel like a loser with no title under my username.
  • boo 4 Apr 2013 11:54:29 11,837 posts
    Seen 7 hours ago
    Registered 11 years ago
    It's not just the mobile site. I've been getting error messages of the format :

    ' A script on this page is causing Internet Explorer to run slowly etc etc' for months.

    EG's bordering on unusable at the moment. I did report it, but...

    Just Another Lego Blog

  • neilka 4 Apr 2013 11:56:31 16,257 posts
    Seen 48 minutes ago
    Registered 9 years ago
    The Oblivion ad is screwing up Chrome on a Nexus 4, the browser hangs while the ad shows a spinny thing.

    I blame Scientology.
  • MrTomFTW Moderator 4 Apr 2013 11:58:01 38,705 posts
    Seen 15 minutes ago
    Registered 11 years ago
    Oops. I meant to include that detail. My bad.

    I'm on a HTC One V which admittedly is the entry level model, but does well otherwise. I've tried both the built in browser, which is just labelled "Internet" and Chrome, which is what I use most often. Both have the same issue.

    It occurs on all pages, main site, forum, individual threads and articles etc. as soon as the ad loading indicator appears at the top of the page. This is in mobile view only, it actually works fine in portable although it takes a lot longer to load each page for obvious reasons.

    Follow me on Twitter: @MrTom
    Voted by the community "Best mod" 2011, 2012 and 2013.

  • Deckard1 4 Apr 2013 12:00:59 28,744 posts
    Seen 8 minutes ago
    Registered 6 years ago
    Yeah its started running like shit on my phone as well. Galaxy S3 - using whatever browser it is that comes with the phone.
  • robthehermit 4 Apr 2013 12:04:06 4,164 posts
    Seen 22 minutes ago
    Registered 10 years ago
    Using WP8, the ads at the top can be very annoying when browsing the forum. You load up the forum page, click the link you want, and boom you're in the wrong thread. All because the slow ass ad that hasn't finished loading yet has realigned the page. It's a pain if you're an impatient person who can't wait the extra half second until the ad inserts itself and lines up all the text.

    GT: robthehermit

    Velim esset mundus iustus futuis procul et mori.

  • MrTomFTW Moderator 4 Apr 2013 12:11:17 38,705 posts
    Seen 15 minutes ago
    Registered 11 years ago
    robthehermit wrote:
    Using WP8, the ads at the top can be very annoying when browsing the forum. You load up the forum page, click the link you want, and boom you're in the wrong thread. All because the slow ass ad that hasn't finished loading yet has realigned the page. It's a pain if you're an impatient person who can't wait the extra half second until the ad inserts itself and lines up all the text.
    Oh yeah, this as well.

    And while I'm having a whinge, any chance of a link to the mod tools on the mobile site so I don't have to switch to portable every time I want to ban a spammed?

    Also, the moon on a stick too. Thanks :-)

    Follow me on Twitter: @MrTom
    Voted by the community "Best mod" 2011, 2012 and 2013.

  • spangle Moderator 4 Apr 2013 12:17:18 190 posts
    Seen 6 months ago
    Registered 6 years ago
    We've disabled the ad that we think might be the problem while we investigate. @MrTomFTW can you see if this fixes your problem at all?
  • Deckard1 4 Apr 2013 12:20:51 28,744 posts
    Seen 8 minutes ago
    Registered 6 years ago
    It's working better for me. Also I've been having a problem using swiftkey on here, and that seems to be sorted now as well.

    Can you not just turn all the adverts off forever? You can get part time jobs or something to make up for the lost revenue.
  • sport 4 Apr 2013 12:29:13 12,775 posts
    Seen 9 hours ago
    Registered 9 years ago
    I won't be happy until the site is running at 60 FPS!
  • MrTomFTW Moderator 4 Apr 2013 12:30:31 38,705 posts
    Seen 15 minutes ago
    Registered 11 years ago
    Same as Deckard1, it's fast and smooth now. All the issues are gone.

    Follow me on Twitter: @MrTom
    Voted by the community "Best mod" 2011, 2012 and 2013.

  • neilka 4 Apr 2013 12:36:43 16,257 posts
    Seen 48 minutes ago
    Registered 9 years ago
    Deckard1 is also fast and smooth.
  • sport 4 Apr 2013 12:38:34 12,775 posts
    Seen 9 hours ago
    Registered 9 years ago
    I hate him.
  • spangle Moderator 4 Apr 2013 12:38:42 190 posts
    Seen 6 months ago
    Registered 6 years ago
    Good news :) Thanks for the heads up, and your participation.
  • sport 4 Apr 2013 12:40:37 12,775 posts
    Seen 9 hours ago
    Registered 9 years ago
    You're a star, spangle, banner was annoying.
  • MrTomFTW Moderator 4 Apr 2013 12:55:19 38,705 posts
    Seen 15 minutes ago
    Registered 11 years ago
    sport wrote:
    You're a star, spangle, banner was annoying.
    I don't know if I should applaud you or ban you.

    Follow me on Twitter: @MrTom
    Voted by the community "Best mod" 2011, 2012 and 2013.

  • neilka 4 Apr 2013 12:55:28 16,257 posts
    Seen 48 minutes ago
    Registered 9 years ago
    :sadface:
  • MrTomFTW Moderator 11 Apr 2013 08:55:22 38,705 posts
    Seen 15 minutes ago
    Registered 11 years ago
    I see the ads are back on mobile. I've had to switch to portable as they're just crippling the browser.

    This time when the Spinning Pinwheel Of Doom appears the browser stops responding. I can't scroll the page or follow links. Of course if I stop the page loading before the SPOD appears everything is fine.

    I've left the page loading so see if things improve after the page loads, but gave up after 10 minutes, the SPOD never goes away... It just keeps spinning... Taunting me...

    Follow me on Twitter: @MrTom
    Voted by the community "Best mod" 2011, 2012 and 2013.

  • Alastair 11 Apr 2013 08:56:47 16,058 posts
    Seen 7 hours ago
    Registered 13 years ago
    neilka wrote:
    The Oblivion ad is screwing up Chrome on a Nexus 4, the browser hangs while the ad shows a spinny thing.

    I blame Scientology.
    I get the same problem using Chrome on my HTC One X
  • spangle Moderator 12 Apr 2013 15:48:10 190 posts
    Seen 6 months ago
    Registered 6 years ago
    Hello!

    We're chasing it down, thanks for the report.
  • Deckard1 12 Apr 2013 16:03:16 28,744 posts
    Seen 8 minutes ago
    Registered 6 years ago
    Yeah mines gone again. I keeps fucking up swiftkey also.
  • RobTheBuilder 12 Apr 2013 16:05:10 6,521 posts
    Seen 11 months ago
    Registered 10 years ago
    The forum is a total pain to use on the iphone right now. It keep jolting around while ads load, which means you tap something and it goes to a different page that just moved its link down to where you were.
  • Page

    of 2 First / Last

    Previous
Log in or register to reply