ARMA 3 Page 6

  • Page

    of 18 First / Last

  • BillMurray 6 Mar 2013 19:38:34 7,916 posts
    Seen 11 hours ago
    Registered 6 years ago
    64 bit, Win7.

    That was the first thing my friend asked me over Skype. I've gotten to the point where i'm about to turn off my machine, take a stick of RAM out, boot it up ect and see what it detects again.

    Edit* Pulled out one of my sticks and it gave me half of the 4.0gb I originally thought I had. My friend seemed to think the folks who built my Pc had split RAM sticks so basically it was wrongly labelled RAM sticks that got my hopes up.

    Edited by BillMurray at 22:41:45 06-03-2013
  • LEEROY_UK 6 Mar 2013 21:47:20 30 posts
    Seen 1 year ago
    Registered 3 years ago
    Is there pvp in the alpha ? I cant seem to find it, only co op.
  • BillMurray 6 Mar 2013 22:40:38 7,916 posts
    Seen 11 hours ago
    Registered 6 years ago
    I've come across plenty.
  • urban 6 Mar 2013 23:42:48 11,070 posts
    Seen 3 days ago
    Registered 11 years ago
    Explain? I haven't had more than 5 minutes on it so far so haven't had time to investigate
  • Dirtbox 7 Mar 2013 00:50:35 79,216 posts
    Seen 15 hours ago
    Registered 12 years ago
    Bit the Alpha bullet, first impressions are good!

    Runs a charm on an i5 38k, 16gb, 570.

    Ed: Yep, pretty much in love with this.

    Edited by Dirtbox at 03:37:42 07-03-2013

    +1 / Like / Tweet this post

  • Bealsy 7 Mar 2013 08:33:13 808 posts
    Seen 1 day ago
    Registered 7 years ago
    I get the feeling I'm really going to enjoy this, if I can find a server that's not populated with idiots. Last server I gave up on everyone was just running out into a field and team killing. Odd.

    XBL: The Bealesatron
    PSN: Shimbomba
    NNID: TheBealesatron

  • PearOfAnguish 7 Mar 2013 09:12:39 7,501 posts
    Seen 3 days ago
    Registered 10 years ago
    Runs lovely and smooth, looks great and...fucking finally...the movement and controls are so much better. Nice balance between simulation and standard FPS.
  • Dirtbox 7 Mar 2013 09:25:03 79,216 posts
    Seen 15 hours ago
    Registered 12 years ago
    I'm still getting picked off by people with ironsighted assault rifles from about 500m away, so that hasn't changed.

    +1 / Like / Tweet this post

  • Dirtbox 7 Mar 2013 10:50:12 79,216 posts
    Seen 15 hours ago
    Registered 12 years ago
    The only thing that grates on me about this game is you sound like Hank Hill.

    +1 / Like / Tweet this post

  • Rusty_M 7 Mar 2013 17:37:23 4,949 posts
    Seen 4 hours ago
    Registered 8 years ago
    Really? I haven't heard a single mention of propane or propane accessories.

    The world is going mad. Me? I'm doing fine.
    http://www.twitch.tv/rusty_the_robot
    http://twitter.com/Rusty_The_Robot

  • Dirtbox 8 Mar 2013 08:30:28 79,216 posts
    Seen 15 hours ago
    Registered 12 years ago
    A great person to follow on youtube for all things ArmA is CHKilroy, he's pretty much compulsory viewing.



    Also good is his 2011 in review vid.

    Oh, and of course the Napoleonic BAB stuff, this team building vid is pretty much one of the greatest things on youtube.

    Edited by Dirtbox at 08:37:22 08-03-2013

    +1 / Like / Tweet this post

  • Dirtbox 8 Mar 2013 08:40:38 79,216 posts
    Seen 15 hours ago
    Registered 12 years ago
    BillMurray wrote:
    64 bit, Win7.

    That was the first thing my friend asked me over Skype. I've gotten to the point where i'm about to turn off my machine, take a stick of RAM out, boot it up ect and see what it detects again.

    Edit* Pulled out one of my sticks and it gave me half of the 4.0gb I originally thought I had. My friend seemed to think the folks who built my Pc had split RAM sticks so basically it was wrongly labelled RAM sticks that got my hopes up.
    Your problem is you've probably got a 32bit motherboard, it doesn't matter what version of windows you're running, the board's northbridge can only process 4gb and one of those gb is going to be the video ram.

    +1 / Like / Tweet this post

  • urban 8 Mar 2013 11:14:19 11,070 posts
    Seen 3 days ago
    Registered 11 years ago
    So I've been tweaking my settings all morning and it doesn't seem to matter if I whack it up to ultra or low low low.

    I'm definitely bottlenecking at my CPU. Got an i5 2.6ghz 750

    I could OC it but I'm not sure how much it would help. Any i7 CPU/Mobo combo recommendations happily accepted.
  • orpheus 8 Mar 2013 15:10:55 1,015 posts
    Seen 8 hours ago
    Registered 6 years ago
    urban wrote:
    So I've been tweaking my settings all morning and it doesn't seem to matter if I whack it up to ultra or low low low.

    I'm definitely bottlenecking at my CPU. Got an i5 2.6ghz 750

    I could OC it but I'm not sure how much it would help. Any i7 CPU/Mobo combo recommendations happily accepted.
    i7's not all that much cop considering the extra cost, suggest i5 3750k (for overclocking) and any decent Z77 motherboard (e.g. Gigabyte Z77-D3H).

    Could overclock the current cpu depending on your cooling setup, I used to have my old i5 750 @ 3.6, but though it would make a difference, I doubt it'd be enough to really push A3 into 'decent' frames.

    Edited by orpheus at 15:12:38 08-03-2013
  • urban 8 Mar 2013 19:30:09 11,070 posts
    Seen 3 days ago
    Registered 11 years ago
    I'm so happy for Bohemia, I think they've finally made the game we've all dreamed of playing since Op Flashpoint.

    I'm not surely it's entirely Alpha to be honest, I've done a bitta QA and this is what some people would pass as beta. I've had a few OOM crashes and it's smashing my CPU to pieces but I reckon once I give my radiators a clean and OC my CPU I might hit 40fps which would be enough for now.

    It's typically ARMA though, you can tweak the graphics settings all you like, it all comes down to CPU, RAM and having a decent motherboard with the power to keep it all stable. It's a machine killer and an obvious candidate for benchmarking.

    Wasteland was first out of the gate but I wouldn't be surprised to see a community build of DayZ (and the rest) find it's way onto the pre-release. Mod's will encourage the transition and one day I'll just find myself not playing ARMA 2 any more.

    ARMA 3 can come out whenever it likes now, it's like when you really want to see a girl naked, you don't care if it progresses into a relationship, you just want to see nipples.
  • phAge 8 Mar 2013 20:40:41 24,446 posts
    Seen 4 hours ago
    Registered 12 years ago
    urban wrote:
    ... it's like when you really want to see a girl naked, you don't care if it progresses into a relationship, you just want to see nipples.
    What is it with those nipples? It's totally binary - if you haven't seen nipples all you've really seen is cleavage. Which is nice, but not really boobs. So irrelevant, really.

    Anyway - ARMA 3. Looks great.
  • Cosquae 8 Mar 2013 20:54:19 1,243 posts
    Seen 12 hours ago
    Registered 5 years ago
    Arma 3 has boobs in it you say? Well why didn't you say so...
  • phAge 8 Mar 2013 20:56:17 24,446 posts
    Seen 4 hours ago
    Registered 12 years ago
    Photorealistic, too. Cutting-edge jiggle requires PhysX, though.
  • SuperBas 9 Mar 2013 06:36:51 1,498 posts
    Seen 9 hours ago
    Registered 10 years ago
    I tried changing the settings to ultra (except for AA) to see what would happen on my 5870. It ran surprisingly smooth. Not 60fps, but consoles would still be jealous. I suggest you all do the same, just to try it out.
  • monkehhh 9 Mar 2013 09:29:44 3,527 posts
    Seen 5 hours ago
    Registered 6 years ago
    Watched a few videos and totally bought, looks lovely.
  • BillMurray 9 Mar 2013 14:13:23 7,916 posts
    Seen 11 hours ago
    Registered 6 years ago
    @Dirtbox I believe my motherboard supports up to 16gb of RAM! I'm gonna get hold of a shitload of corsair 1600mhz DDR3 and cram it all in and see if that works.
  • BravoGolf Moderator 9 Mar 2013 19:12:21 12,753 posts
    Seen 1 day ago
    Registered 11 years ago
    How expensive a PC would I be looking at to run this game at ultra high and what have you?
  • captbirdseye 9 Mar 2013 19:46:20 5,494 posts
    Seen 2 hours ago
    Registered 9 years ago
    Just  a desktop? I'd say about 700-800.
  • El_MUERkO 9 Mar 2013 19:53:42 17,150 posts
    Seen 2 hours ago
    Registered 11 years ago
    captbirdseye wrote:
    Just  a desktop? I'd say about 700-800.
    BAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!

    Not going to happen.

    People with insane rigs are still hitting bottlenecks, it's the nature of the beast.
  • El_MUERkO 9 Mar 2013 19:55:42 17,150 posts
    Seen 2 hours ago
    Registered 11 years ago
    One thing I will say is many of the sliders have little or no effect on the performance of the game, draw distance is the big system killer, tweak around it and you'll get the best balance of graphical quality and FPS.
  • Robes 9 Mar 2013 21:08:58 149 posts
    Seen 1 year ago
    Registered 11 years ago
    I've just picked this up, hopefully it's not going to make me cry by destroying my newly built system!
  • captbirdseye 9 Mar 2013 21:10:47 5,494 posts
    Seen 2 hours ago
    Registered 9 years ago
    El_MUERkO wrote:
    captbirdseye wrote:
    Just  a desktop? I'd say about 700-800.
    BAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!

    Not going to happen.

    People with insane rigs are still hitting bottlenecks, it's the nature of the beast.
    It's still not fully optimsed yet which is why people are having trouble. 800 max when the game is fully released would run the game on ultra.
  • superdelphinus 9 Mar 2013 21:14:08 8,127 posts
    Seen 1 day ago
    Registered 9 years ago
    Can you measure this piece of string for me whilst you're at it?
  • Dirtbox 9 Mar 2013 21:19:38 79,216 posts
    Seen 15 hours ago
    Registered 12 years ago
    My desktop cost about 500 to put together and it runs like butter on ultra.

    +1 / Like / Tweet this post

  • captbirdseye 9 Mar 2013 21:22:43 5,494 posts
    Seen 2 hours ago
    Registered 9 years ago
    Dirtbox wrote:
    My desktop cost about 500 to put together and it runs like butter
    .

    You getting a solid 60fps?
  • Page

    of 18 First / Last

Log in or register to reply