Help - PS3 not working on monitor

  • Page

    of 1

    Previous Next
  • Shiroshu 11 Mar 2010 01:43:59 2 posts
    Seen 4 years ago
    Registered 4 years ago
    Hey all, I'm trying to hook up my PS3 to a HannsG HH221H computer monitor using an HDMI cable. I'd assumed that I'd be able to just plug and go with the HDMI but the monitor isn't reading it, so do I need an adapter?

    I'm hearing things about HDCP compliance and I'm not really sure what that means or if it applies to my situation, I just want to get an HD setup spending as little extra money as possible.

    Thanks in advance for any advice guys.
  • Jazzy_Geoff 11 Mar 2010 01:45:32 7,767 posts
    Seen 11 hours ago
    Registered 5 years ago
    HDMI plugged in...check

    I'm out
  • Spectral 11 Mar 2010 01:52:23 4,970 posts
    Seen 3 minutes ago
    Registered 11 years ago
    Did you previously have it hooked up with something other than HDMI? if so the video mode needs resetting from that. Turn off the PS3 then on the console turn it on using the console not the controller and hold it until it beeps. It should then display fine but in low res. Then just go into the display settings to set it too 720p/1080p.
  • TurboBailey 11 Mar 2010 01:56:07 686 posts
    Seen 1 week ago
    Registered 8 years ago
    is the monitor HDCP compatable? probibly not if its not working

    what monitor have you got?

    More info on HDCP

    http://en.wikipedia.org/wiki/High-bandwidth_Digital_Content_Protection
  • Spectral 11 Mar 2010 02:06:43 4,970 posts
    Seen 3 minutes ago
    Registered 11 years ago
    I cant imagine it wont suppot HDCP if it has HDMI. Even DVI monitors support it. If he's used it through Scart or component it wont display through anything else until he resets it and changes it to HDMI. I've had to do the same.
  • TurboBailey 11 Mar 2010 02:11:27 686 posts
    Seen 1 week ago
    Registered 8 years ago
    ^^ try this first
  • Shiroshu 11 Mar 2010 15:38:28 2 posts
    Seen 4 years ago
    Registered 4 years ago
    Spectral was on the money, thanks guys.

    Looks beautiful :D
  • X201 11 Mar 2010 16:09:14 15,157 posts
    Seen 1 hour ago
    Registered 8 years ago
    I had to disable 1080i as an available mode to get parts of some Blue-Rays to work on my monitor.
  • Page

    of 1

    Previous Next
Log in or register to reply