The Budget Gaming PC thread Page 103

  • Page

    of 149 First / Last

  • Physically_Insane 2 Apr 2013 21:15:24 8,777 posts
    Seen 1 hour ago
    Registered 7 years ago
    Can the cpu fan go on the wrong way round?
  • Roddles 2 Apr 2013 21:23:20 1,840 posts
    Seen 7 seconds ago
    Registered 4 years ago
    It can depending on the setup.

    You probably have your CPU fan connected to the wrong header. Try another one.

    Your PC is booting to at least the bios screen yes?

    Edited by Roddles at 21:23:45 02-04-2013
  • Physically_Insane 2 Apr 2013 21:26:30 8,777 posts
    Seen 1 hour ago
    Registered 7 years ago
    Weird, i took it apart and built it again and the cpu fan is working now. The monitor is now saying that I have to connect the pci cable to graphics card. I've got a gtx 670, does that require two pci cables or just the one?
  • Physically_Insane 2 Apr 2013 21:28:49 8,777 posts
    Seen 1 hour ago
    Registered 7 years ago
    It's got two 6 pin connectors. I'm not sure if i should plug both cables into it.
  • RobTheBuilder 2 Apr 2013 21:31:19 6,521 posts
    Seen 9 months ago
    Registered 10 years ago
    Post deleted
  • RobTheBuilder 2 Apr 2013 21:31:50 6,521 posts
    Seen 9 months ago
    Registered 10 years ago
    @Physically_Insane the manual of the 670 card will say
  • Physically_Insane 2 Apr 2013 21:35:21 8,777 posts
    Seen 1 hour ago
    Registered 7 years ago
    The manual is shit. Just tells you how to set up the card once you've fitted it on.
  • Physically_Insane 2 Apr 2013 21:35:21 8,777 posts
    Seen 1 hour ago
    Registered 7 years ago
    The manual is shit. Just tells you how to set up the card once you've fitted it on.
  • RobTheBuilder 2 Apr 2013 21:36:31 6,521 posts
    Seen 9 months ago
    Registered 10 years ago
    @Physically_Insane the website says 6pin x 2, so I think you need both. It's a pretty powerful card so will likely need it
  • Physically_Insane 2 Apr 2013 21:38:48 8,777 posts
    Seen 1 hour ago
    Registered 7 years ago
    Got it working now. You have to plug in both cables. I'm a fucking idiot.
  • RobTheBuilder 2 Apr 2013 21:40:14 6,521 posts
    Seen 9 months ago
    Registered 10 years ago
    @Physically_Insane haha no harm done though!
  • Armoured_Bear 2 Apr 2013 22:37:52 10,629 posts
    Seen 4 minutes ago
    Registered 2 years ago
    Physically_Insane wrote:
    Got it working now. You have to plug in both cables. I'm a fucking idiot.
    I made the same mistake....

    XBL : ecosse011172
    PSN : ecosse_011172
    NNID : armoured_bear

  • RobTheBuilder 2 Apr 2013 23:49:24 6,521 posts
    Seen 9 months ago
    Registered 10 years ago
    @Physically_Insane how's it working?
  • Physically_Insane 3 Apr 2013 09:00:05 8,777 posts
    Seen 1 hour ago
    Registered 7 years ago
    I've not finished the build yet. I need to buy a couple of sata data cables to connect my hard disk and dvd drive to the motherboard. Hopefully at lunch time I'll find a couple down the high street. Really don't want to have to wait for another delivery.
  • nickthegun 3 Apr 2013 09:27:00 59,538 posts
    Seen 11 minutes ago
    Registered 9 years ago
    Did your board not come with the cables?

    ---------------------------------------------------------
    someone say something funny

  • Physically_Insane 3 Apr 2013 10:29:48 8,777 posts
    Seen 1 hour ago
    Registered 7 years ago
    No, didn't come with any cables. I'm gonna look round my office, see if there are any lying about.
  • THFourteen 3 Apr 2013 10:35:51 33,267 posts
    Seen 28 seconds ago
    Registered 9 years ago
    make sure they have gold plated connectors
  • Physically_Insane 3 Apr 2013 10:44:56 8,777 posts
    Seen 1 hour ago
    Registered 7 years ago
    Gold plated, got it.
  • Roddles 3 Apr 2013 10:46:45 1,840 posts
    Seen 7 seconds ago
    Registered 4 years ago
    Oxygen free too.
  • Phattso Moderator 3 Apr 2013 11:06:13 13,309 posts
    Seen 58 minutes ago
    Registered 10 years ago
    Physically_Insane wrote:
    No, didn't come with any cables.
    That seems a bit strange. Some of those motherboard boxes are like the TARDIS, so maybe have a deeper dig about inside? :)
  • RobTheBuilder 3 Apr 2013 12:07:31 6,521 posts
    Seen 9 months ago
    Registered 10 years ago
    @Physically_Insane That was a good motherboard, I would be highly doubtful it wouldn't have at least one sata cable.

    Edited by RobTheBuilder at 12:10:25 03-04-2013
  • Physically_Insane 3 Apr 2013 12:44:54 8,777 posts
    Seen 1 hour ago
    Registered 7 years ago
    I'll have another look when I get in tonight. I'm 95% sure that it only came with a driver disk and a couple of manuals.
  • RobTheBuilder 3 Apr 2013 12:49:10 6,521 posts
    Seen 9 months ago
    Registered 10 years ago
    @Physically_Insane I've never bought a motherboard which didn't have at least one. Check underneath the box parts to be sure!
  • Physically_Insane 3 Apr 2013 19:14:43 8,777 posts
    Seen 1 hour ago
    Registered 7 years ago
    So yeah, no sata cables. Double checked all the boxes. A mate's coming round later with a spare, but I think I need two right? I don't even need the dvd drive but I have to use it at least once to install windows.
  • RobTheBuilder 3 Apr 2013 19:20:30 6,521 posts
    Seen 9 months ago
    Registered 10 years ago
    @Physically_Insane you should email ebuyer and tell them. A board like that should always have at least one. I've bought several boards in the past few years (inc one similar to yours) and all came with two. I never even considered that they might not have one!

    Oh and yes you will unless your DVD drive also has a non sata connector too

    Edited by RobTheBuilder at 19:21:22 03-04-2013
  • Physically_Insane 3 Apr 2013 22:26:42 8,777 posts
    Seen 1 hour ago
    Registered 7 years ago
    Yeah, think I might. The case also came with no I/O shield so I'm not sure if I should mount the motherboard without one.
  • RobTheBuilder 3 Apr 2013 22:31:45 6,521 posts
    Seen 9 months ago
    Registered 10 years ago
    @Physically_Insane They usually come with the motherboard so there is one that matches it. I'd email ebuyer asap and say that your motherboard box had no Sata cables and neither the motherboard nor case had a I/O protector.

    I wouldn't use it without a shield.
  • Physically_Insane 3 Apr 2013 22:34:48 8,777 posts
    Seen 1 hour ago
    Registered 7 years ago
    Oh man, unreal. Going to email them now.
  • superdelphinus 3 Apr 2013 22:35:51 8,051 posts
    Seen 1 day ago
    Registered 9 years ago
    I thought I'd heard everything that life can throw at you, but a motherboard without a sata cable? Madness
  • pinebear 3 Apr 2013 22:53:02 8,565 posts
    Seen 9 months ago
    Registered 9 years ago
    How about when you already have several SATA cables but then your new motherboard requires eSATA, how fun is that looking in the box for a complimentary cable that hasn't been included? :D

  • Page

    of 149 First / Last

Log in or register to reply